Prodej pouze pro osoby starší 18 let. Veškeré prodávané zboží v internetovém obchodě je určené koncovým zákazníkům.

Hampden Estate 2010 LROK 11y 0,7l 47%

Hampden Estate 2010 LROK zrál po dobu 11 let v jamajském klimatu, což odpovídá téměř 44 letům v evropských podmínkách. Výsledkem je intenzivní, vyvážený rum. Máme už jen pár lahví, brzy to bude velká vzáctnost.....

 

Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Na dotaz
Kód: 1254
Značka: Hampden
4 999 Kč
Kategorie: Rum
Položka byla vyprodána…
sb2351 3700597353660
Tip Limitní rum

Hampden Estate vyrábí širokou škálu rumů, které se liší parametry jako je délka fermentace či přidání dunderu. Značka LROK je zkratkou pro Light Rum Owen Kelly a označuje rum s vysokou koncentrací esterů v rozsahu 200 až 400 g/hLPA. Tato značka byla vytvořena v roce 1952 a spadá do kategorie Wedderburn, tedy těžkých rumů. V případě této konkrétní edice je hladina esterů na úrovni 334,7 g/hLPA.

Jamajská Hampden Estate byla v oblasti Trelawny založena zhruba v roce 1753. V polovině 19. století to bylo právě zde, kde se zrodila nesmírně komplexní technika výroby aromatických rumů s neobyčejně vysokou hladinou esterů, které záhy prosluly po celém světě. Dnes je Hampden jednou z pouhých dvou palíren, které tuto tradici udržují. Roku 2009 se stala majitelem Hampden Estate rodina Husseyů a teprve oni zde navíc zavedli praxi staření rumu. V roce 2018, po 265 letech od zahájení provozu, se stařené rumy z této slavné palírny začaly prodávat. Vyrábějí se za pomoci pramenité vody, přírodní „divoké“ fermentace a výlučně za použití kotlíkových destilačních zařízení. Staří se v tropických podmínkách a neobsahují žádný cukr ani jiné přísady.

Původ: Jamajka

Stáří: 11 let

Barva: tmavě zlatá

Vůně: ovocná, s tóny sušených banánů, bonbonů a třtinového sirupu

Chuť: čerstvá, s tóny kafru, mentolu, exotického ovoce a vanilky. 

Styl: melasa, anglický

Objem: 0,7l

Procento alkoholu: 47%

Dodavatel: Hampden Jamajka

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: