Prodej pouze pro osoby starší 18 let. Veškeré prodávané zboží v internetovém obchodě je určené koncovým zákazníkům.

Planteray Single Casks 2024 Multi Sada

Od roku 2011 nabízí Planteray každoročně nový výběr single cask rumů stáčených z jedinečných sudů z celého světa. Tyto sudy využívají techniku dvojitého zrání, která je pro Planteray charakteristická. Zrají v tropickém i kontinentálním prostředí a poté projdou unikátním procesem třetího zrání ve speciálně vybraných sudech.

Tato sada obsahuje celou sadu 12 single casků.

Je to limitní edice, která moc potěší každého příznivce sběratelských rumů.

Skladem
Kód: 2615
Značka: Planteray
17 890 Kč
Kategorie: Planteray
5289 planteray single casks 2024 multisada
Novinka Tip Limitní rum

Panama XO Marsala Wine Cask
Single cask Planteray Panama XO vznikl z rumu destilovaného v Don Jose Distillery. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Kontinentální zrání: 5 let v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po víně Marsala.
Lahvován byl o síle 43,2 %.

Aroma: intenzivní se suchým ovocem, rozinkami a meruňkami ve směsi s citrusovou marmeládou. Káva dodává komplexnost, zatímco mandle a muškátový oříšek nabízejí hřejivý podtón.
Chuť: sladký charakter s tóny hnědého cukru a skořice.
Závěr: bohatý s tóny lískových oříšků, tabáku a hřebíčku.

Paraguay 2019 Kyro Rye Whisky Cask
Single cask Planteray Paraquay 2019 vznikl z rumu z destilerie Fortin. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 3 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 1 rok v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po Kyro Rye whisky.
Lahvován byl o síle 44,5 %.

Aroma: velmi ovocné, exotické a tropické s tóny ananasu, banánu, citrusu a jablka, doplněné meruňkou. Bylinné a květinové tóny přidávají eleganci a svěžest.
Chuť: kulatá a bohatá, překypující ovocnými příchutěmi, vanilkou, kávou a máslovými bonbóny.
Závěr: dlouhý s tóny žitného chleba, medu a lesních plodů.

Jamaica 5 Y.O. Ferrand Dry Curacao Cask
Single cask Planteray Jamaica 5 Y.O. vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Lluidas Vale. Byl vyroben z melasy na kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 2 dny.
Tropické zrání: 5 let v 200L sudu po bourbonu.
Třetí zrání: 8 měsíců v sudu po Ferrand Dry Curacao.
Lahvován byl o síle 47,1 %.

Aroma: mandarinka a citronová kůra, doplněná lesními plody a květinovými tóny. Vanilka a skořice přináší hřejivý dojem.
Chuť: ovocná s tropickými tóny, citrusy a švestkový koláč.
Závěr: dlouhý a vrstvený s tóny pomeranče, papáji, kardamomu a hřebíčku.

Fiji Islands 2019 Coffee Liqueur Cask
Single cask Planteray Fiji Islands 2019 vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Rum Co. Of Fiji. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 4 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 5 měsíců v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 7 měsíců v sudu po kávovém likéru.
Lahvován byl o síle 45,4 %.

Aroma: intenzivní a mnohotvárné s tóny kávy, karamelu, vanilky a lískových oříšků. Svěží nádech hrušky, citronové trávy a jemných květových tónů.
Chuť: směs vanilkového fondánu a medu, zvýrazněna zázvorem.
Závěr: dlouhý a jemně hořkosladký, s bohatými tóny čokolády a sušeného banánu.

Barbados 2018 Saint-Estephe Wine Cask
Single cask Planteray Barbados 2018 vznikl z rumu destilovaného v Don Jose Distillery. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 3 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po víně Saint-Estephe.
Lahvován byl o síle 50,5 %.

Aroma: elegantní a vinné, s ovocnými, zemitými a minerálními tóny. Náznak dubu, mandlí, karamelu, skořice a vanilky tvoří rafinované pozadí.
Chuť: strukturovaná a komplexní, tropické ovoce, tabák a kůže.
Závěr: dlouhý s tóny másla, cedru, tymiánu a medu.

Jamaica 2017 VRW Kentucky Bourbon Cask
Single cask Planteray Jamaica 2017 VRW vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Long Pond. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 6 měsíců v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 5 let a 10 měsíců v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 8 měsíců v sudu po Willet Kentucky bourbonu.
Lahvován byl o síle 51,9 %.

Aroma: intenzivní ovocný profil, kterému dominuje zralý banán, meloun, ananasová a limetková kůra, prolínající se s přezrálým ovocem.
Chuť: příjemná „funky“ chuť, typická pro jamajské rumy s tóny ananasu a citrusů
Závěr: dlouhotrvající a komplexní s přetrvávajícími citrusovými tóny.

Cuba 2016 Multi-oak Cask
Single cask Planteray Cuba 2016 vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Ronera Villa Clara. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 1,5 dne.
Tropické zrání: 4 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 2 roky v multi-oak sudu.
Lahvován byl o síle 43,7%.

Aroma: zelené jablko a banán, grilovaný ananas a náznak pomeranče. Vrstvy vanilky se prolínají se různým kořením.
Chuť: kulatá, svěží a kořeněná s výraznými citrusovými a travnatými tóny.
Závěr: suchý a minerální s dochutí pomerančové kůry a pepře.

Land Selection 12 Y.O. Moscatel Wine Cask
Single cask Planteray Land Selection 12 Y.O. vznikl z rumů destilovaných v roce 2012 v renomovaných destilériích po celém světe. Byl vyroben z melasy na kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení.
Třetí zrání: 1,5 roku v sudu po víně Moscatel.
Lahvován byl o síle 46,6%.

Aroma: bohaté a komplexní s dřevitými a kořeněnými tóny, doprovázené sušeným ovocem. Lehčí bylinný nádech dodává svěžest.
Chuť: z počátku sladkost hroznů, která přechází do směsi sušeného ovoce.
Závěr: výjimečně dlouhý a bohatý, s tóny melasy a kávy.

Trinidad 2011 Kopke Porto
Single cask Trinidad 2011 vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Trinidad Distillers ltd. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 11 let v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 1 rok a 3 měsíce v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 9 měsíců v sudu po portském víně Kopke.
Lahvován byl o síle 47,3%.

Aroma: intenzivní a komplexní s tóny ostružin, malin, třešní, švestek, tropického ovoce a růží.
Chuť: vyvážená s výraznými tóny malin, banánů a meruněk.
Závěr: směs mučenky, jahod a manga spolu s krémovým pocitem.

Spain 2012 Pedro Ximenéz Sherry Cask
Single cask Planteray Spain 2012 vznikl z rumu destilovaného v Azucarera del Guadalfeo Distillery S.A. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 2 dny.
Kontinentální zrání: 11 let a 3 měsíce v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Další zrání: 8 měsíců v sudu po Pedro Ximenéz Sherry.
Lahvován byl o síle 42,6%.

Aroma: směs vanilky a kouřových tónů, doplněná dřevitými a kořeněnými prvky. Karamel, skořice a muškátový oříšek umocňují aromatickou komplexnost.
Chuť: velmi bohatá v čele s máslovým bonbónem a tabákem.
Závěr: dlouhý a suchý s kouřovou melasou a silnými tóny kávy.

Fiji 2004 Umeshu Plum Liqueur
Single cask Planteray Fiji 2004 vznikl z rumu destilovaného v Rum Co. Of Fiji. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 7 dní.
Tropické zrání: 17 let v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po Umeshu švestkovém likéru.
Lahvován byl o síle 48,6%.

Aroma: bohaté a hluboké s intenzivní švestkou. Vrstvy karamelu dodávají svěží sladkost, zatímco směs koření a dřevitosti dodává hřejivý pocit.
Chuť: směs švestek, banánů, citrusů a kokosu se prolíná s vanilkou.
Závěr: tóny kakaa s praženými ořechy a meruňkami.

Barbados 2016 Amarone Wine Cask
Single cask Planteray Barbados 2016 vznikl z rumu destilovaného ve West Indies Rum Distillery. Byl vyroben z melasy na kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 4 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po víně Amarone.
Lahvován byl o síle 45,1%.

Aroma: velmi ovocné a elegantní, otevírá se tóny rozinek, fíků a sušených švestek. Následované sladkostí černých třešní a banánů.
Chuť: bohaté a komplexní, čokoláda a černý pepř dodávají pikantní nádech.
Závěr: dlouhý a vrstevnatý, tóny máslového karamelu a krémové sladkosti.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: