Ron Colón Salvadoreño
Všechno začalo bláznivým výletem do Latinské Ameriky. Dvěma přátelům učaroval Salvador a probudil v nich nečekané nadšení. Ani jeden z nich nevěřil, že by je mohla uchvátit právě tato malá země, jenže přesně to se stalo. Thurman Wise a Pepij Janssens zůstali fascinováni její neposkvrněnou krásou a syrovostí. Tento výlet v nich pak zanechal touhu předvést světu produkt, který by zachytil Salvador v jeho ryzí podobě.
Ron Colón propojuje v unikátní receptuře tři složky. Nejvýznamnější z nich je šestiletý rum ze Salvadoru, jenž vzniká v místní palírně Licorera Cihuatán. Doplňují ho dva jamajské pot still rumy z palírny Worthy Park, jeden nevyzrálý a druhý tříletý. Blend těchto tří rumů vytváří specifický chuťový profil.
Rum ze Salvadoru se vyznačuje chutí tropického ovoce s lehkým suchým zakončením. Pro perfektní balanc jej bylo třeba doplnit o zemitější a hřejivé tóny, což příměs jamajských rumů dokonale splňuje. Rum je bez přidaného cukru.