Takamaka Rum
Takamaka je rum jehož domoem jsou Seychelské ostrov.
Bez přístupu k destilačnímu zařízení přeměnili zakladatelé firmy Bernard a Robert muži svůj bazén na chladicí věž a používali ji k experimentování s různými recepturami. Spolu s Bernardovým starším bratrem Richardem založili v roce 2002 na Seychelách palírnu Trois Frères. Rum Takamaka je pojmenován po oblíbené pláži na ostrovech a vyrábí se v podniku La Plaine St. André, který má dlouhou historii sahající až do roku 1792.
Na tomto místě byla původně plantáž, kde se pěstovalo koření, jako je vanilka a skořice, stejně tak i kokosové ořechy, které byly vyváženy do Evropy. Dnes je nemovitost nejen domovem lihovaru Takamaka Rum, ale také návštěvnickým rájem s muzeem, bylinkovou a kořenářskou zahradou, zříceninou a domovem obřích želv
v Aldabra Taka a Maka.
Všechny přísady používané v produktech společnosti Takamaka, včetně vody a cukrové třtiny mají lokální původ, pocházejí z Seychel. Společnost používá k výrobě své řady rumů tradiční metody destilace, včetně vlajkové lodi rumů Takamaka Bay a různých stařených rumů. Takamaka také vyrábí řadu ochucených rumů vyrobených z místních surovin, jako je kokos, vanilka a limetka.
5 položek celkem